Wedstrijden

De Paerdehoeve gaat ook (onderlinge) spring- en dressuurwedstrijden organiseren. Deze worden gehouden voor de mensen die thuis van Melissa les krijgen, of mensen die op stal bij Melissa les hebben.

Ook kan er vooraf geoefend worden door bijvoorbeeld een extra wedstrijdles in te plannen.

Dressuurwedstrijd: Dressuur is de basis van het paardrijden en een populair onderdeel binnen de paardensport. Tijdens een dressuurwedstrijd rijden de ruiters de paarden/pony’s eerst in. Zodat je zelf goed voorbereid je proef kan rijden. Daarna ga je de rijbaan in en ga je een proef rijden die we al vaker hebben geoefend. De proef bestaat uit verschillende oefeningen. Door de letters in de bak weet je als ruiter waar de oefening uitgevoerd moet worden. De proef wordt beoordeeld door een jury. De jury geeft per onderdeel een cijfer van 0 tot 10. De optelsom van alle cijfers bepaalt het eindresultaat van de proef.  

Springwedstrijd:
Springen is ook een populaire discipline binnen de paardensport. Paard en ruiter moeten een springparcours afleggen waar een aantal hindernissen zijn opgesteld. Het doel is om dit parcours te springen zonder een fout te maken. Strafpunten worden uitgedeeld als er bijvoorbeeld een balk valt of het paard weigert. Ook wordt de gereden tijd van het parcours gemeten. 

Wedstrijdkleding is bij ons niet verplicht, maar wel erg leuk. Wil je graag in wedstrijdkleding de wedstrijd rijden? Dan kunnen De Paerdeshop dit aanschaffen met korting.

De kortingscode die je kunt gebruiken is  Paerderuiter www.depaerdeshop.nl

Je krijgt 5 % korting als je deze code invult.