Lessen

Paardrijden bestaat niet alleen uit het rijden zelf, de verzorging daaromheen is ook erg belangrijk. Op de juiste manier met pony’s en paarden omgaan, dat is waar wij voor staan bij De Paerdehoeve. Dit komt dan ook terug in de lessen die wij geven.

De Paerdehoeve focust zich op mensen die angstig zijn of zijn geworden rondom paarden. Natuurlijk zijn ook mensen die niet angstig zijn en wel graag willen lessen welkom. Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op.

Beginnen met lessen is mogelijk op vrijwel iedere leeftijd (mits je conditie dit toelaat), maar wij hanteren wel een minimum leeftijd van 5 jaar.

De lessen worden zo ingedeeld dat ze aansluiten op jouw eigen niveau. Deze rijlessen worden gegeven door Melissa die in bezit is van een instructeursdiploma en een BHV-certificaat.

Beginnen met paardrijden (startpakket)
Wij bieden een startpakket om een ieder kennis te laten maken met het paardrijden. Dit startpakket bevat 4 lessen van circa één uur. Een half uur wordt er gerekend voor de rijles en het andere half uur is voor de verzorging van de pony of het paard. De benodigde uitrusting kan tijdens deze startlessen bij ons worden geleend. Het startpakket is zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Privélessen (30 min.)

De privélessen kunnen wij bieden op jouw eigen paard of op een van onze paarden. De lessen zijn voor zowel jeugd (4 t/m 18 jaar) als volwassenen (18+ jaar). Deze lessen duren 30 min. en kunnen plaatsvinden op jouw eigen locatie of op onze locatie in Etten.

Groepslessen tot 3 personen (45 min.)
Ook de groepslessen zijn voor zowel de jeugd als volwassen. Deze groepen worden ingedeeld op niveau van de ruiters. Groepslessen tot 3 personen duren 45 min..

Groepslessen vanaf 4 personen ( 60 min.)
Ook de groepslessen vanaf 4 personen zijn voor zowel de jeugd als volwassenen en worden ingedeeld op basis van niveau van de ruiters. Omdat wij iedere ruiter genoeg aandacht willen geven, wordt voor deze lessen 60 min. gereserveerd.

Extra informatie lessen

De lessen worden vooraf voor de hele maand ingepland. Dit gebeurd iedere maand voor de daaropvolgende maand en in overleg. Daarbij is het mogelijk om 3, 4 of 5 lessen in de maand in te plannen. Uiteraard is het ook mogelijk om losse lessen in te plannen.

Spreekt onze Paerdehoeve je aan en wil je een proefles inplannen? Neem dan contact met ons op.