Over mij

Op 28 november 1984 werd ik geboren in Zevenaar. Ik ben daar in een liefdevol gezin opgegroeid met mijn zusje Marielle.

Toen ik 6 jaar was vroeg mijn moeder of ik op pony rijden wilde gaan. Ik werd natuurlijk meteen enthousiast en wilde dit heel erg graag.  Ik ben  toen begonnen bij een manege in Giesbeek. De manege ging  verhuizen naar Westervoort en daarna naar Groessen. We zijn ze de hele tijd mee gevolgd. Amber was mijn lievelingspony. Ik mocht haar dan ook vaak rijden.

Toen ik 11 jaar was gingen wij verhuizen naar Steenderen, en stopte we bij de manege. Omdat ik het pony rijden wel erg miste zijn we op zoek gegaan naar een verzorg pony.  Deze vonden we bij een leuke familie die ons Wanda aanbood. We gingen met Wanda bij de ponyclub rijden en na verloop van tijd gingen we “groene”wedstrijdjes rijden in de klasse B. Dit is nu de Bixi klasse.  Wat was dat leuk om te doen. 

Na een jaar kwam mijn droom uit en mocht ik van mijn ouders op zoek naar een eigen pony. Na een tijdje zoeken kwamen we Mandy tegen. Mandy was een pony met veel karakter en moest nog veel leren. 1 ding wat ze enorm goed kon was springen. De ene na de andere wedstrijd sprongen we door heen en we vergaten de dressuur.  Wat natuurlijk niet erg slim was want dressuur is de basis. 

Tot op een dag Mandy dacht;  Melissa je springt er zelf maar over heen ik stop er mee. We hebben Mandy toen helaas  verkocht omdat ik ondertussen een paardenhouderij opleiding volgende in Zwolle. Mandy was echt te moeilijk voor mij. Na Mandy kwam Frosita in beeld.Een 14 jarige merrie die M2 had gelopen. Frosita en ik waren een goede combinatie. We wonnen vele dressuur wedstrijden. Helaas was Frosita best op leeftijd en hebben we haar met pension gedaan.

Daarna kwam Pebbels, Ik kende haar al een beetje maar mijn instructie zei  dit mijn jouw paard. Helaas had ik na 2 jaar nog geen goede klik met haar. Ondertussen reed ik al 1 van mijn huidige paarden namelijk Viënna. Na lang tobben heb ik besloten om Pebbels te verkopen. Pebbels is helaas vorig jaar naar de eeuwige weide’s gegaan.Viënna werd gestart in de B dressuur en toen had ik er even genoeg van. Even geen wedstrijden meer. Ondertussen was een paard van de staleigenaar bevallen van Bolany.Sinds zijn geboorte waren we onafscheidelijk en toen ze me belde dat ze hem ging verkopen zei ik meteen ja ik koop hem van je.  

Nu zijn we 12 jaar verder en is Bolany nog steeds mijn wedstrijdpaard. Vienna loopt nu in de manege lessen. 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://depaerdehoeve.nl/over-ons/