Lessen

Ik vindt het belangrijk dat er op de juiste manier met pony’s/paarden omgegaan wordt, niet alleen tijdens het rijden, maar zeker ook daarbuiten. Want ook dát hoort bij leren paardrijden; de juiste behandeling en verzorging van pony’s voor en na het rijden. Je zadelt je eigen pony/paard op.

Ik wil me vooral richten op mensen met angst. Dit kan zijn door een val of door angst voor een paard. Vraag hierna voor de mogelijkheden.

.

Ik bied paardrijlessen aan op ieder niveau vanaf de leeftijd van 4 jaar. Beginnen met paardrijden is mogelijk op vrijwel iedere leeftijd, mits je conditie dit toelaat. De Groepslessen zijn klein en samengesteld op basis van leeftijd en niveau. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs die allen in bezit zijn van een instructeursdiploma en een BHV-certificaat.

Beginnen met paardrijden (Veulentjes les) (privé)
Om te kijken of paardrijden leuk vindt beginnen we met de veulentjes les. We starten met 3 proeflessen voor een instap prijs Je hoeft niet meteen spullen aan te schaffen, de eerste lessen kun je een cap van mij lenen. De veulentje les heb je alleen les en we starten aan de longeerlijn. In totaal zit je een half uur op je paard of pony en ben je een 20 minuten ervoor en 10 minuten erna bezig met de verzorging en op/afzadelen. Deze lessen zijn voor de kinderen maar ook voor volwassen.

Kinderlessen (Rakker) (Groep) (30min)
Onze lessen worden samengesteld op basis van niveau en leeftijd. De kinderlessen zijn bedoeld voor ruiters t/m 14 jaar. De lesduur is een halfuurtje.

Juniorlessen (Groep) (45min)
Voor jongeren tussen 14 en 18 jaar bieden wij junior lessen. Veel van deze ruiters stromen door vanuit de kinderlessen. In de junior lessen rijden zowel pony’s als paarden mee. Ook hier kijken we altijd welk paard het beste bij de ruiter past, je rijdt dan ook iedere week op een ander paard. Tijdens de les besteden we aandacht aan diverse dressuurmatige oefeningen en zul je ook af en toe een sprongetje maken. Naast lessen organiseren we regelmatig leuke evenementen voor jongeren zoals bosritten en wedstrijden.

Lessen voor volwassenen (Groep) ( 45min)
We bieden diverse niveaus aan, van beginner t/m gevorderd. Paardrijden is niet leeftijdgebonden, mits je gezondheid het toelaat kun je ook op volwassenleeftijd nog beginnen. Heb je vroeger al gereden en wil je weer beginnen? Ook dat is bij mij geen enkel probleem.  

Ouder/ kinder les ( maximaal 3 ruiters) ( Groep) (45min)

Wil je graag met je moeder of vader rijden? Dan heb ik de ouder/kinderles. Jullie rijden samen een uurtje paard of pony. Eventueel kunnen we het uitbreiden naar gezinsles. Dit in overleg. Deze lessen vallen onder de Groepsles per persoon.

Privélessen (30min) Voor een goede begeleiding is er ook een mogelijkheid om enkel privélessen te rijden i.p.v. groepslessen.

Wilt u een keer een proefles proberen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://depaerdehoeve.nl/lessen/