Je eerste paard of pony rijles

 

Als je goed wilt leren paardrijden!

Je vindt paarden en pony's helemaal geweldig en je droomt erover om een keer op de rug van een pony te rijden. Stel je voor: op een paard of pony door het bos en over het strand, of naar een wedstrijd! Dat kan natuurlijk niet zomaar. Om deze droom uit te laten komen zul je eerst moeten weten hoe je een paard of pony moet rijden.

Wat moet je aan als je gaat paardrijden?

Je hebt vast wel eens op televisie gezien wat de ruiters dragen tijdens de wedstrijden. Als je voor het eerst gaat paardrijden is het nog niet nodig dat je hetzelfde aan hebt als bijvoorbeeld Anky van Grunsven. Maar het is echt niet alleen voor een wedstrijd of voor de show dat ruiters speciale kleding dragen. Bij paardrijden is veiligheid heel belangrijk.

 

Probeer de volgende kleren aan te trekken bij paard of pony rijden:

 

  • (rij)laarzenof schoenen die de nodige bescherming bieden. Draag laarzen of schoenen  met gladde, doorlopende zolen en een hak (of jodhpur-laarsjes met chaps) en let op een goede pasvorm; Draag geen sportschoenen want daarmee kun je vast in de beugels komen te zitten.

  • Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet wel voldoende ruim zitten maar mag niet met alle winden gaan meewaaien.. Een jas moet bijvoorbeeld ook dicht kunnen.
  • Draag een broek. Let er wel op dat de broek geen dikke naden heeft aan de binnenkant van je benen wat dat gaat schuren. Bijvoorbeeld geen spijkerbroek. Het liefste een legging.
  • Bij ons kan je een cap lenen. Deze is altijd verplicht om te dragen.

 

De dag van je eerste les


Een hele spannende dag want je gaat voor de eerste keer op een paard of pony zitten.

Je vader of moeder heeft een afspraak gemaakt voor je en nu mag je gaan leren rijden.

Bij aankomst op de Paerdehoeve zal Melissa je bij het hek opwachten. Samen met haar loop je dan naar je pony toe. Eerst gaan we beginnen met poetsen. Na het poetsen gaan we de pony opzadelen en naar de binnen of buitenbak toe om op de pony te gaan zitten. Na een half uur gaan we afzadelen nog even napoetsen en mag je de pony wat lekkers geven.

 

Wat doe je tijdens de eerste paardrijles?

Op je eerste les wordt je verteld hoe je op de pony gaat zitten maar ook hoe je weer van de pony afstapt. 
Je gaat ook leren hoe je pony harder en zachter kan laten gaan en oefen je de gangen stap en draf. Vooral in draf voelt het dan nog heel hobbelig, maar na een paar lessen went dat snel.

Nu ben je helemaal klaar voor je eerste paard rijles.

Ik zie je snel.

Calendar

May 2019
25
Saturday
Viola